Dode Zee

HUIDPROBLEMEN en de Dode Zee

Heel veel mensen sukkelen met huidproblemen. De heilzame werking van het water van de Dode Zee is al lang gekend maar het is niet zo evident om naar daar te gaan. Jammer genoeg moeten we zeggen dat er heel veel ‘slechte’ cosmetica op de markt is. Het is van groot belang dat we voldoende aandacht geven aan onze huid. Kijk voor goede ‘zuivere’ zepen, deo’s,… .

1 op de 3 Belgen heeft een gevoelige huid. 1 op de 10 mensen heeft een chronische huidallergie. Heel veel mensen hebben een gevoelige huid en huidproblemen zoals eczeem en psoriasis.  Ook acné is niet alleen meer een probleem waar pubers last van hebben. Steeds meer volwassenen hebben er last van. Boosdoeners hiervoor zijn milieuvervuiling, overmatig zonnen, verkeerde voeding, roken, gebruik van agressieve chemische stoffen en parfum op de huid.

Het unieke van de Dode Zee is al eeuwen bekend voor de huidkuren. De Dode Zee, de werelds rijkste bron van mineralen, ligt op circa 400 meter beneden de zeespiegel in de woestijn en wordt gevoed door onderaardse mineralen bronnen. Door de uitzonderlijke ligging en klimatologische omstandigheden ontstaat een extreem hoge oppervlakteverdamping waardoor heel veel mineralen vrij komen. Het is de rijkste bron aan mineralen. De concentratie is 7 x sterker dan andere zeeën en oceanen. Deze zouten en mineralen zijn de hulpmiddelen om het verstoorde evenwicht bij huidproblemen te herstellen.

Zout houdt het vochtgehalte in de huid vast. Bovendien verwijdert zoutwater de dode huidcellen en heeft het een desinfecterende werking. Daarom raden we graag de verzorging aan met producten van de Dode Zee (merk ZARQA). Neem elke dag 5 minuten een bad met 8 eetlepels Zarqa Dode Zeezout met een temperatuur van ongeveer 38° C, daarna afdrogen.

De producten van ZARQA bevatten geen parfum, allergenen, kleurstoffen, parabenen, paraffine, dierlijke extracten. Ze zijn voor iedereen geschikt, van baby’s tot ouderen. Er bestaat een gamma voor Baby & Kind, Jeugd, Haar, Body en Gezicht. Het is een plezier om deze producten te kunnen aanbrengen voor wie zelfs hardnekkige huidproblemen heeft. Steeds mogen we achteraf horen hoe dankbaar en blij de mensen zijn met deze producten.

Als gezonde huidtip willen we graag nog meegeven om goede deodorant’s te gebruiken. De deo’s van Biobox of Weleda die we in onze winkel hebben bevatten geen parabenen of aluminiumchloride. Ze zijn samengesteld uit essentiële olie waardoor de geur meer dan 12 uur blijft.

Ze bestaan in 2 formaten (handtasmodel en groot) en verschillende geuren en kunnen zowel door vrouwen, mannen als jongeren worden gebruikt. Moedig iedereen aan om NATUURLIJKE producten voor de huid te gebruiken. Het is van groot belang!!!