lente, detox

DETOX, de schoonmaakbeurt voor uw lichaam.

Bij het ontwaken van de lente herleven we als het ware. Een telkens terugkerend fenomeen, de drang om de lenteschoonmaak te doen. Dit zowel in en rond ons huis maar vooral de DETOX kuur voor ons lichaam.

DAAR IS DE LENTE! Tijd voor een DETOX zuiveringskuur.

Altijd weer opnieuw zijn we blij als we de eerste lentezon zien. De krokusjes, de sneeuwklokjes, de narcissen,…. en de vogeltjes horen fluiten. Dat maakt een mens toch superblij.  Wij voelen  ons als het ware veranderen mee met het seizoen?

De langere dagen na de donkere wintermaanden zijn echt een verademing. We snakken naar licht, naar de lentezon, naar buiten zijn. Al moeten we wel toegeven dat de winter ook wel echt z’n charmes heeft. Maar toch, ik voel me met de komst van de lente altijd wat veranderen. ‘k Heb zin om erin te vliegen, ‘k heb zin om te kuisen, om op te ruimen,… en ook om mezelf te zuiveren. Zo’n detoxkuur kan toch zo’n deugd doen. Ons lichaam heeft echt wel een lenteschoonmaak nodig.

DETOX, het woord zegt het al zelf. Alle toxines (gifstoffen) uit het lichaam verwijderen. Nee, dat hoeft niet zo omslachtig te zijn. In onze winkel hebben we verschillende kuren maar één ervan is volgens mij nog altijd super en haalbaar voor iedereen. De methodraine detoxine van Ortis is een extract van 11 planten (o.a. berk, groene thee, moerasspirea, driekleurig viooltje, paardenbloem,…). Elke plant werkt in op een verschillend orgaan. Daarbij zitten er ook planten in die de vloeistoffen gaan zuiveren, bloed en lymfestelsel. Deze vloeistoffen lopen door het hele lichaam en dus onnodig te zeggen welk effect deze hebben op het lichaam. Het is zeer éénvoudig in te nemen. Eén klein bekertje van het extract in een fles water (liefst 1.5 liter) en tijdens de dag uitdrinken. Dit gedurende 3 weken. Voor wie dit niet ziet te doen, dan kan het bekertje extract ’s morgens in een glas water genomen worden, maar dan tijdens de dag 1.5 liter vloeistof nemen om alles goed te doorspoelen. Kruidenthee, soep, water, … zijn de aanraders.

Om de smaak van de detoxkuur beter te maken hebben ze 4 smaken toegevoegd. Zo hebben ze een fles met smaak groene thee. Deze laxeert wat, voor veel mensen dus een aanrader.  Een anders fles is met framboos-veenbes, iets zuur van smaak. De detox peche-citroen is wat zoet, de detox appel heeft echt de smaak van een granny smith appel.

Deze kuur is echt toegankelijk voor iedereen en geloof me, je voelt je helemaal fit. Hoe kan het ook anders als je lichaam gereinigd is. Denk maar aan een machine. Als die gereinigd is werkt die ook veel beter.

AANRADER : deze kuur elk seizoen herhalen want met alle toxische stoffen dat we inademen en innemen dan is het geen overbodige luxe.

Je goed voelen is belangrijk, het hele jaar door. Het bepaalt je dag, het geeft je energie en het maakt je vrolijk.

Momenteel is er in onze winkel de actie : bij aankoop van een kuur krijg je een drinkfles gratis. Dit is gemakkelijk om overal uw detoxkuur mee te nemen.

 

Naast de detox kuur is het ook belangrijk om gezond te eten. Maar ook wat we drinken is belangrijk. DETOX begint met zuiver water.

Het mineraalwater Mont Roucous is van Franse oorsprong (Tarn) op 1000 m hoogte in het uitgestrekte en beschermde natuurpark van de Haut Languedoc, ver van landbouw en industriële bedrijvigheid. Het is volledig onbehandeld. Het is een heerlijk smakend drinkwater voor jong en oud, voor ziek en gezond, zelfs voor de babyfles. Het presenteert zich in flessen van 0.5 L en  1.5 L.

Daarnaast hebben we ook het Lifjalla water afkomstig van IJsland. Het kristalheldere smeltwater van de Langjökullgletsjer is gefilterd tussen de basaltlagen van de vulkanen en heeft een uitzonderlijke, lekkere smaak. Dit water wordt verkocht in 5 L en 10 L, verpakt in recycleerbare folie om de zuurstof in het water te behouden.

Overtuigd om een detox kuur te volgen? Contacteer ons! Wij zijn er voor iedereen.