matcha thee

MATCHA thee, de koning van de groene thee

Matcha thee heeft zijn oversteek van Japan naar ons gezet. De kracht en energie van deze groene thee geeft je dagelijks een super goed gevoel. De Matcha thee zorgt voor het alerter zijn in sport, in je werk, in het verkeer, meer focus in studies en activiteiten. Hij zorgt voor innerlijke rust en energie. Het is een thee voor het hele gezin, voor jong en oud. Zo’n kopje frisgroene thee is een fantastisch begin van de dag.

De Matcha thee wordt van oudsher door de boeddhistische monniken bij hun lange meditaties als verfrissing gebruikt. Het is hun ceremoniële thee die ze innemen om te mediteren, om tot zichzelf te komen, voor innerlijke rust en zen.

Matcha thee was vroeger alleen bestemd voor de Japanse elite. Tegenwoordig is dit één van de fijnste theesoorten. Matcha bestaat uit de jonge groene blaadjes van de Camellia Sinensis (groene thee). In de laatste weken voor de oogst worden ze beschermt tegen de zon en zo krijgen ze hun fijne, frisse en milde smaak. Op dit ogenblik staat de struik klaar om volle kracht te geven. Maar door ze af te dekken met zeilen wordt dit proces stil gelegd en vormen er dus grotere concentraten aan werkzame stoffen. Na 1 à 4 weken afgedekt worden de bladeren van de groene theestruik met de hand geplukt, en in een uitgebreid proces verwerkt tot fijngemalen matcha poeder. Dit laatste gebeurd met een granietmolen die traag de blaadjes vermaalt (slechts 40 g per uur). Het resultaat is een felgroen poeder dat zoetig-fris smaakt en vol zit van waardevolle energie gevende stoffen.

Het is werkelijk een superfood. De natuurlijke combinatie van het eiwit L-theanine met caffeïne in de Matcha zorgen voor deze werking. Het groene poeder zit boordevol chlorofyl die zorgt voor de zuivering (detox). De vele anti-oxidanten helpen de veroudering tegen te gaan en ze verhogen het immuunsysteem.

Bereiding : neem een kommetje 70-100 ml warm water (net niet kokend : 80° C) en voeg   ½ koffielepel of 2 bamboelepels toe. Klop met een bamboe whisk (bamboe klopper) tot een schuimige vloeistof .

Gebruik : meng Matcha met warm water, melk, fruitsap, smoothie of graandrank. Strooi op muesli, yoghurt, salades, afgewerkte gerechten.

Dagportie : 1 kop

Bewaring : koel en droog en donker

Soorten Matcha thee in onze bio winkel

Extra Premium Matcha : de eerste oogst van de jonge blaadjes in mei, met de hand geplukt. 4 weken voor de oogst overschaduwt met de theestruiken met dekzeilen.

Superior Matcha : de eerste oogst van de jonge blaadjes, 3 weken voor de oogst overschaduwt

Beginner’s Matcha : de eerste oogst van de volwassen blaadjes, 2 weken voor oogst overschaduwt. Ideaal om kennis te maken met de wereld van Matcha, voordat men overstapt naar meer verfijnde soorten.

Contra-indicatie : bevat cafeïne dus niet aanbevolen voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.