Dieet- en Natuurvoeding De Korenblomme 

De aantrekking om de winkel te starten was vooral de mensen

helpen om gezond te blijven of om hun te helpen om gezonder te worden.

Op 2 januari 1986 openden we de deuren van het kleine winkeltje in de Kasteelstraat. Ik had mijn diploma van diëtiste op zak en wou mensen die een dieet volgen lekkere en gezonde voeding aanbieden. 

Ik groeide op op een boerderij en de natuur en wat we eten trok altijd al aan. 

De Panne was een prachtige stek om te mogen wonen en om mijn kinderen te laten opgroeien. Veel natuur, bos, zee, strand, veel beweging in de zomermaanden en dan de rust tijdens de wintermaanden. 

In de winkel ontdekte ik al snel dat er vraag was naar medicinale kruiden en dat deed me de 2-jarige opleiding van herboriste volgen. Een ware openbaring! Enorm boeiende lesgevers en fantastische mensen die ook die lessen volgden. Ik voelde dat, hoe meer ik de planten leerde kennen, hoe meer ik ervan wou weten. Jarenlang volgde ik nog korte opleidingen, want de wereld van de kruiden staat nooit stil

Doorheen de jaren is er heel veel geëvolueerd. Veel research naar inhoudsstoffen en werkzame stoffen hebben ertoe geleid dat er fantastische voedingssupplementen gemaakt worden. Aan ons als winkelier de taak om het kaf van het koren te scheiden. 

In 1992 verhuisden we wat verder in de straat. 

In 2013 vernieuwden we de winkel tot een prachtige, aantrekkelijke gezellige zaak. Vandaag kan ik nog altijd zeggen dat ik elke dag met veel plezier en enthousiasme in de winkel sta. Mijn job is mijn passie.

Preventief werken aan de gezondheid is de leuze. Maar kwaaltjes kunnen enorm goed aangepakt worden met Moeder Natuur. Ik help dan ook heel graag de klanten met mijn raad. Een goed luisterend oor naar hun verhaal en dan het best passend product meegeven, daarom doen we het. 

De klanten horen zeggen dat ze hun omgeving raad geven om tot bij ons te komen omdat we het ‘artikel’ goed kennen, dat is een reclame op zich.

De Korenblomme - Winkel
Mijn diploma dieetleer is heel interessant in mijn dagelijksleven. 

Zowel voor mijn gezin als in de winkel. 

De samenwerking met artsen is heel leuk. Vol vertrouwen kunnen ze hun dieetpatiënten doorsturen voor de juiste begeleiding. Patiënten zijn dankbare mensen. 

Bij het volgen van een dieet denken de meeste mensen aan vermageren, maar er zijn heel veel andere kwalen die met voeding en planten te verhelpen zijn. Denk maar aan spijsvertering, hart- en vaatziekten, slapeloosheid, darmproblemen,… 

Voor mij is het nog altijd boeiend om hen te begeleiden. Als ze zich na enkele dagen of weken al wat beter voelen, geeft dat ook mij veel voldoening. Ik help dieetpatiënten graag bij het opmaken van het juiste voedingsplan.

Tot binnenkort in De Panne? Of nu, hier, online?

Ann Maertens, diëtiste en herboriste