paardestaart

SILICIUM VOOR GEWRICHTEN, HUID, HAAR en NAGELS

Wie zou denken dat akkerpaardestaart en brandnetel zoveel goeds voor onze gewrichten, huid, haar en nagels in zich hebben.

Silicium is één van de essentiële bouwstenen van mensen, planten en dieren.  Het is het tweede belangrijkste component van de aardkorst (het maakt 27% van het gewicht daarvan uit), net na zuurstof.

Silicium is terug te vinden in tal van organen en klieren en ook in huidweefsels, haren en nagels.  Ook in het bindweefsel komt het veel voor (kraakbeen, botweefsel, vetweefsel, vaatweefsel). Daardoor draagt het bij tot de bouw, stevigheid, weerstand en elasticiteit van alle bindweefsels van ons lichaam.

De heilzame werking van silicium is al lang gekend. Denk maar aan het gebruik van modderbaden en thermale kuren. Deze bevatten veel silicium en hebben een positief effect op de gewrichten en de huid.

Met de geboorte beschikt het menselijk lichaam over een kapitaal aan silicium. Maar dit daalt enorm (voor 80 %) eens we volwassen zijn. De darmen nemen veel minder op.

Ook moeten we stellen dat er door het eten van veel verwerkte voedingsmiddelen er veel silicium verloren gaat.

Het is noodzakelijk, en in het bijzonder na de leeftijd van 40 jaar, een regelmatige aanvulling van silicium te nemen. Huidveroudering brengt mee dat er rimpels gevormd worden en dat de huid brozer en minder elastischer wordt.

Onze nagels groeien 4 à 5 mm per maand. Broze nagels is één van de eerste tekenen van een storing in het calciumgehalte en een gebrek aan silicium. Daarna komt er ontkalking van de gewrichten.

De planten die zeer rijk zijn aan dit kostbare mineraal zijn akkerpaardestaart (Equisetum arvence), ook heermoes genoemd, en brandnetel (Urtica dioica). In die natuurlijke vorm kan het lichaam niet zo gemakkelijk het silicium opnemen. Maar wetenschappers vonden een manier om dit proces te vergemakkelijken, organisch silicium genoemd.

In onze natuurwinkel hebben we organisch silicium in flessen waarvan dagelijks 1 à 3  dopjes moet genomen worden. Ook hebben we het organisch silicium in flessen waar er glucosamine en chondroïtine toegevoegd is. Deze is dan aan te raden in geval van ontstekingen,…

Voor wie toch liever tabletjes slikt dan bestaat er MINERAFORCE. Dit product bewees al z’n positieve werking bij afbrokkelende nagels en haarproblemen.

Maar voor meer info is het beter eens tot bij ons te komen.