Eet gezond

Gezondheid!

Als er iets is waar we goed moeten voor zorgen, is het onze gezondheid. We hebben het niet volledig in eigen handen, maar we kunnen vaak preventief werken. Hoe we leven en bewegen, wat we eten en drinken, … die elementen spelen een grote rol in ons opgroeien en ons zijn.

Dagelijks kunnen we dit inschakelen in ons leven. Het kost niets, maar het is goud waard.

Als we bewust nadenken bij wat we eten en drinken en dit toepassen in ons dagelijks leven, houden we al heel wat kwaaltjes buiten. EET GEZOND!

Onze voeding bestaat uit verschillende groepen en onze dag bestaat uit verschillende delen. We verdelen onze voedingsmiddelen over de dag. Niet te veel vetten en suikers, veel vezels die vooral in groenten en fruit te vinden zijn. Er bestaan veel verborgen vetten en suikers en die moeten we vooral vermijden. Natuurlijk moeten we met onze twee voeten op de grond blijven en kan er wel nog eens iets extra. Het is niet de bedoeling dat we ons opsluiten en enkel gezonde voeding nemen. Er zijn gelukkig nog andere momenten in het leven dat we eens iets anders mogen eten dat niet suiker- of vetarm is. Feesten, onder de mensen komen, ook dat van groot belang!

Opletten met wat we eten is geen synoniem van ‘niet lekker’ eten, wat veel mensen denken. Nee hoor, volkorenbrood, matig met vlees en vis, veel groenten en fruit, veel water en kruidenthee’s drinken,… als we dat al voornemen, zitten we al een heel stuk vooruit. Kant-en-klare maaltijden per uitzondering nuttigen.

Beweeg dagelijks. Wandelen, fietsen, de trap nemen in plaats van de lift,… die kleine veranderingen hebben toch een positief effect. We nemen te vlug de wagen om ons te verplaatsen. Jammer! De wagen kost veel geld en vervuilt. We moeten leren een onderscheid te maken tussen wanneer wel en wanneer niet. Er kan heel veel met de fiets of te voet gedaan worden. Het neemt soms wat meer tijd in beslag, maar op die manier geniet je van de buitenlucht, kom je eens iemand tegen om een praatje te doen en vooral … beweeg je! Het kost niets en toch is het super!

Denk na over hoe je leeft. Vraag ons informatie. Daarvoor zijn we er! Met veel plezier zullen we je helpen om gezond en wel door het leven te gaan.

Kies zorgvuldig je voeding! Onze voedingsmiddelen bevatten een steeds lagere concentratie aan voedingsstoffen en fytonutriënten. Dat heeft te maken met het eenzijdige gebruik van landbouwgronden, het gebruik van kunstmatige meststoffen en andere factoren. Net daarom kies je beter voor biologische voeding en veel variatie in je voeding.