Propolis

PROPOLIS, het goud van de bijen

PROPOLIS is een 100 % natuurproduct die ons afweersysteem versterkt tegen virussen, bacteriën, schimmels, parasieten.

In de winter grijpen we allemaal graag naar de honingpot. Juist, honing bevat heel wat voedingsstoffen die ons beschermen tegen de winterkwalen. Dat we die uit de bijenkorf halen is geen nieuws maar de bijen produceren nog sterkere producten.

Denken we maar aan koninginnebrij. Die werkt fantastisch bij ziekte, zwakte, in een herstelperiode, voor ouderen, …. Vroeger werd die vooral in piepkleine flesjes verkocht die koel moesten bewaard worden. Sinds jaren is dat handiger geworden. De koninginnebrij wordt bij het oogsten onmiddellijk op vloeibare honing gezet zodat de kwaliteit optimaal blijft.

De bijen produceren ook de minder bekende stuifmeelpollen. Deze zien eruit als kleine goudgele korreltjes die de weerstand verhogen. Dagelijks een koffielepeltje innemen en goed vermengen met het speeksel is hier de boodschap.

Maar de ‘top’ IN de bijenkorf is PROPOLIS.

PROPOLIS is een zoetgeurige kleverige substantie die bijen maken uit het hars dat ze halen uit knoppen van bomen (vooral van de populier, berk, vlier, linde). De bijen mengen dit hars met speekselenzymen, met was en stuifmeel tot PROPOLIS. Het is een goudbruine tot roodbruine stof die dient om de korf te herstellen, scheuren en gaten in de korf af te dichten, om raten te versterken, om een constante temperatuur in de korf te behouden maar vooral om de bijenkolonie te beschermen tegen ziektekiemen, insecten, … .

Voor de mens is PROPOLIS ook een zeer belangrijk natuurproduct. PROPOLIS versterkt onze afweer tegen virussen, bacteriën, schimmels, parasieten. Ze bezit antibiotische, antivirale en ontstekingswerende eigenschappen. Al sinds de Oudheid wordt PROPOLIS in de volksgeneeskunde ingezet bij wonden, huidziekten, verkoudheden,… ernstige infecties. PROPOLIS bevat onder meer harsen, was, gemiddeld 8 à 10 % essentiële oliën en mineralen die zorgen voor de heilzame werking.

 

Voornaamste toepassingen met PROPOLIS :

-KNO : keel-, neus-, oorinfecties

-onderste luchtwegen infecties : bronchitis, hoest,…

-ontsteking van de mondholte : aften, spruw, tandvleesontsteking, slechte adem,…

-voorkomt griepachtige toestanden

-koortsblaasjes, …

-bij sommige allergieën : hooikoorts, huisstofmijtallergie

 

Inwendig gebruik met PROPOLIS:

-tinctuur : 20 à 25 druppels verdunnen in een drank, 3 x per dag innemen gedurende 3 weken.

-gorgelen en in mondspoelingen ; verdun 20 à 25 druppels in een glas water

-lokaal : gedrenkt op een watje, op puistjes of huidonzuiverheden

-puur, in kruidensiroop, mond- en keelspray, neusspray, lippenbalsem, neus’stick, keelpastilles, kauwtabletten

 

Uitwendig gebruik met PROPOLIS : in zalven, verdunde tinctuur op kompressen : acné, zona, schimmelinfecties, wratten, zweren

 

PROPOLIS kan dus zeer vaak gebruikt worden maar toch zijn er personen die er overgevoelig op reageren. Wie een allergie heeft voor bijenproducten of last heeft van astma neemt dit beter niet. Je kan het éénvoudig testen door ’s avonds een beetje PROPOLIS op de binnenkant van je pols te doen. Bij allergie ontstaat dan binnen de dag rode jeukende blaasjes of plekjes.

 

PROPOLIS is te verkrijgen in de bio winkel. Koop ter goede trouw! Want jammer genoeg is niet alles wat op de markt is van goede kwaliteit.

 

Al meer dan 30 jaar runnen wij nog altijd met veel enthousiasme onze winkel. Wij bieden steeds zeer goede producten aan voor een correcte prijs. Naast de gekende merken in onze sector werken wij ook onder eigen label. Daardoor kunnen we een mooi gamma voedingssupplementen aan een voordelige prijs aanbieden. Ook PROPOLIS in tinctuur in flesjes van 50 en 100 ml hebben we in dit gamma. Het pipetje in het flesje is uiterst handig in gebruik.

Onze PROPOLIS wordt systematisch gecontroleerd om de optimale kwaliteit te garanderen. Hij is voor 100 % van natuurlijke oorsprong.

Voor wie liever een capsule slikt of PROPOLIS in een kauwtablet wil, hebben wij ook dat in ons assortiment.

 

Wenst U een winter zorgen zorgen! Neem gerust contact met ons op. Wij zullen u graag helpen.